Aannemersbedrijf G. Kranenbarg

Kwaliteit in bouwen en beveiliging

Isoleren


Omschrijving functionele eenheid.

Polyester-aluminiumkussens (Tonzon Thermoskussens) toegepast als (na)isolatie van een houten begane grondvloer. Door het reflecterende karakter en de stilstaande lucht behaalt de folie, met slechts 60 gram aan materiaalgebruik, een Rc-waarde van 3,8 (m?.K/W). Voorwaarde hierbij is echter dat het het materiaal correct wordt aangebracht.


Opvallende milieu-eigenschappen.

Dit product (Tonzon Thermoskussens) valt in milieuklasse 1a en is daarmee milieutechnisch de beste keuze. Het basisprofiel Polyster aluminiumfolie kussens is het enige materiaal dat wordt gebruikt in dit product en veroorzaakt daarmee in dit product 100% van de schaduwkosten.

 

Functionele eenheid
Isolatiemateriaal toegepast als (na)isolatie onder de houten begane grondvloer van de Agentschap NL Referentie Rijwoning gedurende een periode van 75 jaar. Vergeleken per functionele eenheid van 1 m? isolatie met een Rc-waarde van 3,5 m?.K/W. Voor deze functionele eenheid is gekozen omdat in nieuwe vloeren op basis van beton doorgaans EPS of steenwol wordt toegepast. De steenwol die in deze vloeren wordt toegepast is qua milieubelasting niet vergelijkbaar met de steenwol zoals toegepast in deze beoordeling.

 

Tabel met milieuklasse en schaduwkosten


Product

Milieu klasse

Schaduw kosten

Polyester-aluminiumkussens (Tonzon Thermoskussens)

1a

€0,21

Glaswol platen

3a

€0,59

Steenwol platen

3a

€0,60

Purschuim platen (Pentaan)

4c

€1,54

EPS platen

4c

€1,59

Celluloseplaten

4c

€1,59

Vlasplaten

5b

€2,09

Kurk, geëxpandeerd

6a

€3,16

Resolschuim platen

6c

€4,95

In-situ PUR schuim (blaasgas: HFC245fa)

7a

€5,79

Schapenwol

>7c

€16,22

 

Lijst gemaakt 14 februari 2019.


R-waarde = Warmteweerstand van een materiaallaag wordt uitgedrukt in m²K/W. R = d/λ R = warmteweerstand in m2 K/W d = dikte van het materiaal in m λ = warmtegeleidingscoëfficiënt in W/m K (deze waarden zijn gekend voor het grootste deel van de gebruikte materialen)

Hoofdpunten

RidgeBlade ook voor Nederland een goed alternatief!
Helaas nog niet beschikbaar voor Nederland.

Meer informatie RidgeBlade.

Meer Met Minder Douglas carpot/kapschuur Ecodak Douglas-bloembak1 Douglas tafelblad